Welkom bij Bouwman Engineering, de industriele automatering specialist in Noord-Holland.

De adviseur bij al uw automatiserings problemen.

Bouwman Engineering is een richt zich op Industriele Automatisering in de breedste zin van het woord in en rondom Noord-Holland. Wij kunnen u helpen met het bouwen, onderhouden en verbeteren van uw installaties. Wij kunnen optreden als E&I specialist, programmeur en projectleider, de werkzaamheden zullen uit handen genomen worden zonder dat u de controle verliest.

Onze standaard producten zijn Siemens S7 PLC's een WinCC Scada systemen. Hiervoor passen wij het Siemens TIA (Totally Integrated Automation) concept toe. Het Siemens TIA concept bevat alle componenten van sensor, motorstarter, frequentieregelaar tot PLC en touchpanel die door verschillende bus-systemen met elkaar zijn gekoppeld.

Bus-Systemen zoals Profibus PA, DP en Profinet worden steeds belangrijker. Waar vroeger een klein bus-systeem geplaatst werd zijn nu bijna alle componenten beschikbaar met een veldbus koppeling. Hierdoor worden Profibus/Profinet netwerken steeds complexer en kunnen indien deze niet goed opzet worden vreemde verschijnselen optreden. Bouwman Engineering kan u ondersteunen in het opzetten, uitbreiden, onderhouden en trouble shooten van uw Profibus/Profinet veldbus.

Bouwman Engineering richt zich op het migreren van Siemens S5 (Step 5) PLC's naar Siemens S7 (Step7) PLC's. Hiervoor gebruiken wij drie concepten, de in place upgrade (migratie tool), Schaduw draaien en reserce engineering (herbouw).

Bouwman Engineering kan u adviseren in Instrumentatie, zij heeft voldoende ervaring in Meet- en Regeltechniek